З 12 по 18 липня відбувся крайовий апробаційний кінно-спортивний вишкільний табір «Кавалерія»

І знову поля, і знову коні, і знову це неймовірне відчуття коли ти несешся галопом на зустріч вітру, волі, майбутньому… Так-так, відбувся черговий кінний табір, а саме «Кавалерія».

Лише на один тиждень і лише кращі з кращих вершників і вершниць з усієї України зібралися поблизу Кам’янця-Подільського для справжньої виїздки!

Як відомо, Кавалерія – це табір для старшого юнацтва, старшопластунів та непластунів, які бажають вступити в організацію. І якщо минулого року майже 70% учасників були непластунами, то цього року у складі переважали досвідчені старшопластуни (серед них скоби і вірлиці). З такими учасниками таборові роботи були завершені у рекордні строки: протягом перших 2 днів. Весь наступний час реалізовувалася програма, як притаманна саме для таборів такого типу: їзда на конях, теорія з верхової їзди, бойові мистецтва, психологічні тренінги, стрільба з луку і рушниці, майстерки, духовні бесіди і навіть майстер-класи з масажу!

Непросте завдання стояло перед проводом: потрібно було зробити так, щоб учасники, які протягом свого пластування побували на багатьох таборах, захотіли повернутися сюди ще не раз, і я гадаю, що нам це вдалося!

            Неможливо не згадати про коней! Саме вони стали тим ядром, навколо якого закрутився табір! Уже працюючи з цими кіньми вчетверте, помічаєш як вони тебе впізнають і йдуть на контакт! Для усіх пошановувачів кінних таборів рада повідомити, що на таборі нас зустріло чималеньке поповнення: близько п’ятірки лошат тепер супроводжують нас на виїздках! Наші любі Грета, Кармен, Аліса, Ласка і Ластівка стали мамами.  Їх милі лошатка  весь час були на терені нашого табору. Тепер вони обізнані і в теорії верхової їзди, і в психології і в інших гутірках, які вони прослухували разом з нами.

            Безумовно, що серед учасників були і такі, що до табору і не сиділи у сідлі. Повірте, це не легко вперше сісти на коня і помчати швидкою риссю, а наступного дня летіти галопом! Та на то вони і пластуни, що гідно склали цей екзамен перед собою: подолавши свій власний страх, стали володарями степу (адже саме такі відчуття сповнюють тебе на галопі)!

            Ці сім днів стали пам’ятними для кожного, хто був присутній на таборі, адже злагоджена робота проводу, гармонія у гуртках і чари верхової їзди зробили ці в кого канікули, а в кого відпустку незабутніми. Рівно 100% учасників у анонімному опитнику зазначили у відповіді на запитання «Чи не шкодуєте ви, що приїхали на табір?», що не шкодують і  готові приїхати ще не раз, що означає, що реферантура кінного пластування знає своє діло і організовує потрібні речі.

            Хочеться висловити подяку власнику коней Миколі Федоровичу, який завжди так гостинно приймає пластунів у селі Камянка Камянець-Поідльського району. А також ст.пл. Софії Тибінці, СП, котра, будучи комендантом, поклала на свої тендітні плечі чимало клопоту з організації табору і справилася з цим на відмінно.

            Що ж з нетерпінням чекаємо наступної Кавалерії, щоб знову зустрітися з нашими улюбленими кониками. А поки що будемо вправлятися у верховій їзді по своїх осередках!

            Табір відбувався в рамках відзначення 100 річчя Пласту – Національної Скаутської Організації України за сприяння Благодійного фонду «Богдана Гаврилишина» та куреня УСП ч. 15 «Орден залізної остроги».

Ст. пл. прих. Оксана Яцюк