Балкани-Кавказ-Придністров’я: історична драма й виклики сьогодення

24 вересня о 9:30 у Києві, у залі засідань вченої ради Дипломатичної академії (вул. Велика Житомирська, 2, 2-й поверх), розпочнеться конференція “Балкани-Кавказ-Придністров’я: історична драма й виклики сьогодення”. Захід проводить ГО “Група стратегічних і безпекових студій” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Учасники конференції – експерти з України, Азербайджану, Грузії, Сербії, Молдови, а також представники міжнародних організацій і дипломатичних місій – спробують проаналізувати нинішню міжнародно-політичну ситуацію, актуальність викликів, що виникають внаслідок етнічних і релігійних протистоянь.

Представники держав, що зазнали “заморожених конфліктів”, спробують дати відповідь на питання: що стало підґрунтям для переходу конфліктів із прихованої форми у відкриту, до яких наслідків призвели такі конфлікти та кровопролиття?

Учасники також аналізуватимуть ситуацію в Україні. Чи убезпечено Україну від викликів сепаратизму? Чи є в Україні небезпека протистояння на етнічному, релігійному або мовному підґрунті?

Учасники конференції обговорять, чи став прецедент Косова поштовхом до грузинсько-російської війни 2008 року, чи слід очікувати чергових сутичок на Кавказі, чи справді існує перспектива врегулювання придністровського конфлікту та як усе це може позначитися на українських реаліях.

Для участі в заході слід попередньо зареєструватися.

Програма

Контакти:
ГО “Група стратегічних і безпекових студій”
Олексій Кондик
066 689 00 46