Індустрія розваг Одеси: вирощування картоплі у гіпермаркету

У селі Фонтанка Комінтернівського району Одеської області рішенням депутатів місцевої ради було безкоштовно надано землю під особисте сільське господарство поблизу торгово-розважального комплексу «Реал». На думку активістів громадської організації «Громада Фонтанки», земельна ділянка надавалася з використанням корупційної схеми.

Ділянка площею 2га вартістю приблизно 5 млн.грн. в детальному плані території значиться як автостоянка, тому не може надаватися на загальних підставах, а тільки за результатами конкурсу. На цю ділянку була ще одна заява про передачу в користування для місцевого комунального підприємства, та її відложено депутатами на попередній сесії. Крім того, на цю землю може виникнути майнове право за інвестиційним договором на суму 3 млн. 500 тис.грн.

Однак, ні грошей за продаж землі, ні інвестиційних вкладень село Фонтанка не побачить. Виною всьому, корупція в місцевих радах. «Громада Фонтанки» зверталася зі скаргою до районної прокуатуру, але остання не побачила порушення законності в передачі земельної ділянки у приватну власність.

 

Джерела:

“Громада Фонтанки” (http://fontanka.in.ua/),

048.UA  (http://www.048.ua/article/193383#comment-start)