Комітет виборців: Можна тільки привітати обмеження міграцій виборців

Комітет виборців України вважає виправданим рішення ЦВК обмежити тимчасову зміну місця голосування виборців округом їхнього проживання.

Про це в ефірі 5 каналу сказав заступник голови КВУ Віталій Тесленко, повідомляють Українські новини.

“Можна сказати, що певною мірою ця постанова ЦВК від 22 вересня (про обмеження зміни місця голосування) частково порушує права виборців. Звичайно, є люди, які в цей день не можуть кудись переїжджати й вони будуть обмежені, на жаль, у можливості проголосувати за територією своєї виборчої дільниці”, – сказав він.

“Але ситуація настільки була загрозливою у зв’язку з нарощуванням загрози проведення фальсифікацій за рахунок цього тимчасового переміщення людей, так що ми можемо тільки привітати цю постанову”, – зазначив Тесленко.

Тесленко зазначив, що рішення ЦВК менше зло порівняно з потенційними фальсифікаціями, адже використання систем з переміщенням виборців могло б бути дуже небезпечним.

Як відомо, 22 вересня ЦВК обмежила тимчасову зміну місця голосування виборців округом їхнього проживання.

Найбільше кількість заяв про зміну місця голосування подана на 95 округ, де балотується кандидат від Партії регіонів Петро Мельник, 222 окрузі, де балотується Максим Луцький та у Печерському районі Києва.

УП