Нацрада з телерадіомовлення перевірить провайдерів на предмет відключення ТВi

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення здійснить моніторинг усіх провайдерів програмних послуг на предмет відключення каналу ТВi.

Про це повідомив голова Нацради Володимир Манжосов на брифінгу після засідання Нацради 4 вересня, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Нацрада проведе моніторинг усіх провайдерів програмних послуг, які транслюють цей канал, із тим, щоб ми мали всю необхідну інформацію, де відключають, скільки відключають і які ще канали, окрім ТВi, відключають у кабельних мережах”, – сказав він.

Як відомо, телеканал ТВi 20 липня заявив про відключення з кабельних мереж торговельної марки “Тріолан”, внаслідок чого жителі 11 міст України втратили можливість дивитися його передачі. У ТВi пов’язали це з “тиском, який чинять на телеканал”.

Нацрада з телерадіомовлення самоусунулася від вирішення конфлікту, заявивши, що конфлікт між ТВi та “Тріоланом” лежить суто в господарській площині.

Згодом журналісти телеканалу ТВi заявили, що кабельний оператор “Воля” без попередження вирішив з початку осені перевести канал із популярного базового пакета в дорогий розширений пакет, доступний лише третині користувачів цього оператора.

Журналісти каналу впевнені, що тиск на ТВi, який розпочався зі старту виборчої компанії в країні, спрямований на “знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу”.

Українська Правда