Подяка Сенатові США. Заява Історичного клубу “Холодний Яр”

Прес-реліз № 634
Подяка Сенатові США
Заява Історичного клубу “Холодний Яр”

За інформацією “Української правди”, Сенат США 22 вересня 2012 р. прийняв резолюцію з вимогою звільнення Юлії Тимошенко та введення санкцій щодо осіб, причетних до її ув’язнення.
“Сенат США засуджує дії адміністрації президента Віктора Януковича, спрямовані на політично вмотивоване ув’язнення колишнього прем’єра Юлії Тимошенко”, – сказано в резолюції.
Сенат США закликав адміністрацію Януковича негайно звільнити Юлію Тимошенко й інших політичних ув’язнених. Також Сенат запропонував Державному департаменту та Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) “чинити спільний багатосторонній дипломатичний тиск на президента Януковича, щоб звільнити Тимошенко”.
Сенат закликав Державний департамент США видати заборону на видачу віз “відповідальним за ув’язнення Тимошенко й погане поводження з нею”.
У МЗС України не вважають за доцільне коментувати резолюцію, прийняту Сенатом США, напевно тому, що сказати нічого. Прес-служба Міністерства закордонних справ навіть натякнула про можливе порушення процедури ухвалення рішення, бо, мовляв, приймалося вночі “за кілька хвилин до закриття поточної сесії”.
Нахабству бандитського режиму Януковича немає меж! Чиє б уже нявчало про порушення процедури! Скільки разів ця влада переступала закон, Конституцію України, скільки разів нехтувала процедурою прийняття рішень у Верховній Раді!
Ще МЗС України промимрив “про необов’язковий характер документа”, прийнятого Сенатом. Виведені з рівноваги працівники МЗС забули про офіційний характер заяви міністерства і перейшли на риторику Партії регіонів. “Друзі команди Тимошенко зробили все для того, щоб закинути в український інформаційний простір черговий сфальсифікований привід для гучних безпідставних дискусій і дискредитації майбутніх парламентських виборів”, – ось так перекладають із хворої голови на здорову хлопці з прес-служби МЗС. Як бачимо, жодного слова по суті!
Вимагаємо звільнення Юлії Тимошенко!
Дякуємо Сенатові США за підтримку!

Історичний клуб “Холодний Яр”
Газета “Незборима нація” в Інтернеті

1 Kommentar

  1. ДЯКУЮ СЕНАТУ США ЗА СОЛІДАРНІСТЬ З УКРАЇНОЮ!

Kommentare sind deaktiviert.