Привіт від Путіна: на ОВК №180 членом комісії зареєстровано представника від «Единой России» (Відео)

В окружній виборчий комісії №180 (центр Золочів, Харківщина) відбулося чергове засідання, на якій новозамінені члени комісії від дрібних маргінальних партійок прийняли присягу.

 

«За вимогою кандидата в депутати від Об’єднаної опозиції Анатолія Дмитрієва, голова ОВК Тетяна Саввова попросила  членів комісії, що присягають, назвати партію яку новобранці презентують.

Так, на питання головуючої, Ольга Лобова, яка є за документами ЦВК представником партії «Русь єдина» гордо заявила: «Єдина Росія»!!!

Ще дві представниці, Світлана Гончаренко від «Союзу анархістів України» та Світлана Завадська, «Народно-трудовий союз України», назвали себе презентантами Партії регіонів в ОВК. Тобто, з урахуванням «регіоналки» Ольги Асєєвой,  стало їх за особистою самоідентифікацією – троє.

На щастя, інші рекрути  в члени ОВК вміли читати: перед кожним з них на столі лежала роздруківка списку членів даної комісії, тому майже без помилок, назвали політичні сили які вони «презентують», – прокоментував перебіг подій, що відбулися на третьому засіданні ОВК №180 для  Харківського регіонального форуму «СКОВОРОДА», політолог Геннадій Григоренко.

Представники політичних партій, присутніх на засіданні, засипали головуючу своїми скаргами, зокрема, найцікавіші з них:

–         Уповноважений від партії «Батьківщина» Валерій Рижанков: «… жіночка зараз представилася, що вона є представником «Єдиної Росії». В Україні така партія, «на жаль», незареєстрована. Це в Росії є така партія, це зовсім різні партії.

І друге питання. Наскільки я розумію тут два члени Партії регіонів присутні,  … ми залишаємо за собою право звернутися до ЦВК з цього приводу»;

–         Голова Золочівської «Комуністичної партії України» Марія Борох: «…ми дивимося, що люди з регіонів, з регіонів усі, а партії зовсім другі…».

Відео прийняття присяги з самоідентифікацією новозамінених членів ОВК №180

Важливо відмітити, що заміна представників партій відбулася з причин їх відсутності на першому та на другому засіданнях ОВК №180.

Голова комісії Тетяна Саввова (КПУ) відсутність частини членів комісії пояснила тим, що вони, або не відповідають на дзвінки, або не можуть приїхати, бо проживають в Києві  чи навіть – в Криму…

Загалом, в окружній виборчій комісії відбулася заміна дев’ятьох членів комісії з вісімнадцяти призначених постановою ЦВКза №604 «Про утворення окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року».

Відео першого засідання членів ОВК №180

 

Джерело