В Києві затримують за поширення антивладних листівок

Зараз в Києві, на вул. Янгеля працівники міліції намагаються затримати активістів кампанії “Помста за розкол країни”, які поширювали інформаційні листівки з роз’ясненням, чому не можна голосувати на парламентських виборах за Партію регіонів.

До однієї з груп активістів, які розповсюджували листівки в районі метро КПІ, підійшло двоє працівників міліції та людина в цивільному, який назвався інспектором Липовим, і повідомили активістів про те, що вони мають намір доставити їх до відділу міліції Солом’янського району за поширення листівок, але жодної підстави для затримання правоохоронці молодим людям не назвали.

Згодом на місце подій викликали ще одну патрульну машина міліції із підкріпленням в вигляді додаткового наряду міліці та людини в цивільному і зі зброєю, яка відмовилась представлятись та пред’являти посвідчення.

Від активістів вимагають, аби вони сіли в машину міліції та їхали з правоохоронцями до райвідділу. Молоді люди відмовились це робити і намагаються переконати правоохоронців в неправомірності таких дій міліції.

Затримані: Ілля Кротенко, Петришин Дарина, Невзорова Віта , Дремач Андрій.

Для коментарів:

Ілля Кротенко тел.: (096) 959-01-43

Чергова частина Солом”янського райуправління (044) 275-33-00

http://vstavay.info/