За два вересневі тижні «Помста за розкол країни» прокотилась трьома десятками міст (ВІДЕО)

Кампанія «Помста за розкол країни» з початком навчального року набирає обертів і охоплює дедалі більше регіонів України. Починаючи з 8 вересня, активісти кампанії поширили сотні тисяч листівок із закликом не голосувати за Партію регіонів та її кандидатів в одномандатних мажоритарних округах в трьох десятках міст України (в декількох акції пройшли по кілька разів або проводяться системно весь час).

Про це йдеться у надісланому прес-службою Громадянського руху «Відсіч» повідомленні (тел. 0632787645).

В деяких містах поширенню листівок намагалися завадити.

В Кіровограді за активістами кампанії було встановлено «хвіст», велось як піше, так і автомобільне переслідування, поширенню інформаційних листівок намагався завадити представник відділу благоустрою міськради, активістів затримувала міліція.

В Білій Церкві на активістів напав начальник відділу благоустрою міста Віктор Ілляшенко  з групою підтримки у вигляді кремезних чоловіків.

У Хмельницькому міліція затримала двох активістів, склавши на них адміністративні протоколи про порушення правил благоустрою міста.

На Вінниччині після поширення листівок у 18-му виборчому окрузі до активістів додому завітала з погрозами міліція, а під час наступного поширення на волонтерів кампанії напали невідомі, побили й відібрали в них листівки.

В Одесі до активістів ще до поширення листівок спочатку причепились правоохоронці, а коли юридичних підстав перешкодити їм реалізовувати своє законне право агітувати проти будь-якої політичної сили і будь-якого кандидата не знайшлось, на активістів напали студенти-спортсмени з Одеської юридичної академії Сергія Ківалова, який балотується в окрузі № 135. Міліція ж стала на сторону нападників.

Але найактивніше поширенню листівок перешкоджали у столиці. Групу активістів кампанії через скаргу офіційного представника голови Київського виборчого штабу Партії регіонів Валерія Борисова затримували за участі працівників «Беркуту». А найбільше свавілля розгорнулося у 222-му виборчому окрузі, де від Партії регіонів балотується Максим Луцький – голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України і кум Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. Одну з шести груп активістів, які розповсюджували в Києві листівки, спершу затримала міліція, а потім одразу після того, як молодих людей відпустили, на них напали молодики, якими керував заступник голови «Молодих регіонів» Києва і заступник голови Солом’янської районної організації Партії регіонів Роман Карпов. Пізніше в цьому ж окрузі на активістів кинули кілька десятків міліціонерів на чолі з двома заступниками начальника районного відділу, які брутально перешкодили поширенню листівок двом десяткам активістам кампанії й затримали трьох молодих людей, склавши на них протоколи за злісну непокору працівникам правоохоронних органів.

Однак спроби завадити поширенню листівок не впливають на плани активістів по продовженню і розгортанню кампанії по всій Україні.

Інформація, яку учасники «Помсти…» доносять людям, стосується перш за все соціально-економічних провалів влади, невиконаних передвиборчих обіцянок у діяльності як конкретних депутатів, так і Партії регіонів загалом. Окрім того, на сході та півдні України активісти не згадують про мовні питання та поширюють листівки російською мовою.

Пропонуємо вашій увазі декілька відео про те, як проходить поширення листівок у різних містах України:

Метою кампанії “Помста за розкол країни” є відсторонення від влади тих, хто замість того, щоб вирішувати економічні та соціальні проблеми, намагається розколоти країну та зіштовхнути лобами простих людей, які, незалежно від мови спілкування, однаково страждають від влаштованого їм нинішньою владою “покращення життя вже сьогодні”.

Приєднатися до кампанії можна, заповнивши анкету

Зробити пожертву на кампанію можна через:

Приватбанк (картка): 5577 2127 1645 8826 (Чулівська Ірина Костянтинівна)

Яндекс-гроші: 410011485041060

PayPal: Oksana24@live.com