Міліція намагається затримати противників Партії регіонів, бо їй видаються протиправними їхні думки, які правоохоронці, напевно, читають

Відтепер кожен громадянин може насолити своєму недоброзичливцю, наприклад, викликавши міліцію, коли той їде у метро та кудись поспішає, і попросити правоохоронців перевірити його сумку, бо вона видається підозрілою. І міліція відразу затримає людину та заведе її до своєї кімнати, аби перевірити речі.

Саме такий висновок напрошується із сьогоднішнього випадку з активістом кампанії “Помста за розкол країни” Мироном Гордійчуком, якого зараз біля станції метро “Деміївська” оточило вісім міліціонерів. Спочатку М. Гордійчука. який їхав до Голосіївського району м. Києва поширювати листівки із закликом не голосувати за кандидата в народні депутати від Партії регіонів Ігоря Лисова, затримали у метро за скаргою громадянина, який назвався активістом громадської організації “За чисте місто”. Громадянин звернувся до міліції з проханням перевірити наплічник хлопця, бо він йому “видався підозрілим”. І міліція виконала прохання.

Не знайшовши ні зброї, ні вибухівки, ні наркотиків, ні будь-чого іншого забороненого, правоохоронці відпустили М. Гордійчука, але як тільки він вийшов з метро “Деміїівська”, біля нього знову виник той самий “пильний громадянин”, який знову викликав міліцію, щоб та не допустила, аби Мирон клеїв листівки у недозволених для того місцях. Міліція негайно відреагувала на таке прохання громадянина, хоча активіст іще не наклеїв жодної листівки в жодному місці. Правоохоронці почали вимагати від Мирона Гордійчука проїхати з ними до відділку і дати пояснення, хоча давати пояснення немає про що. Після відмови активіста давати пояснення про дії, які він не вчиняв, на місце подій прибуло восьмеро міліціонерів, які тепер вимагають, аби він надав їм свої речі для огляду. Отримавши чергову відмову, міліціонери викликали понятих і, судячи з консультацій, які вони ведуть по телефону невідомо з ким, збираються ці речі вилучати. Підставою для вилучення речей, очевидно, стануть прочитані міліцією думки в голові М. Гордійчука.

Докладнішу інформацію можна дізнатись в Катерини Чепури, яка перебуває на місці подій, не маючи при собі листівок (але має в голові намір їх поширювати), за телефоном 0661365984.

Запам’ятайте цього чоловіка і при нагоді висловіть подяку за рідкісну небайдужість до чистоти міста

Джерело: сайт “Вставай і дій!”