На Донеччині зник кандидат в депутати від Об’єднаної опозиції

Влада за допомогою правоохоронних органів проводить масову фальсифікацію виборів у Донецькій області, заявив у понеділок, 29 жовтня, під час прямого включення зі штабом Об’єднаної опозиції на Софійській площі глава Донецького штабу «Батьківщини» Олександр Ярошенко.

«Думаю, Донецьк «прославиться» на всю Україну. Бачачи, що партія влади за останніх 10 років отримала найбільш низьку явку виборців Донецької області, вона почала масову фальсифікацію на округах», – підкреслив Олександр Ярошенко.

Так, вранці 29 жовтня кандидат в депутати від Об’єднаної опозиції по 52-му виборчому округу Володимир Рибак був побитий працівниками міліції в приміщенні дільничної комісії. «Вивели з комісії, в наручниках посадили в машину і відвезли в невідомому напрямку. Ми не знаємо, де перебуває наш однопартієць», – підкреслив він.

«Ми зараз всі разом виїжджаємо в 52 округ, де будемо розшукувати свого кандидата в депутати», – додав він.

Також окрузі № 42, де від партії влади балотується Тетяна Бахтєєва, на дільниці 141677 четверо невідомих заблокували двері в приміщення, в якому засідала виборча комісія, «відібрали у голови комісії від Об’єднаної опозиції телефон, прибрали його повністю від процесу підрахунку голосів», – сказав керівник Донецького штабу Об’єднаної опозиції.

«Ми думали, що це одиничний випадок. Але буквально через півгодини в 141702 дільниці в тому ж 42 окрузі – така сама ситуація. Невідомі зайшли до виборчої комісії, міліція повністю перекрила вхід, не допустили наших членів комісії, не допустили наших спостерігачів», – повідомив Олександр Ярошенко.

Він підкреслив, що невідомих «кримінальної зовнішності» міліція не лише не зупиняє, а й допомагає їм. «Знову ми бачимо правоохоронців на чолі з начальником донецької міліції, який керує усім цим свавіллям в Донецьку», – підкреслив він.

Олександр Ярошенко також повідомив, що в місті Сніжне в 7 ранку троє невідомих прийшли до виборчої комісії і жорстко побили спостерігача від Об’єднаної опозиції. «Наш спостерігач зараз перебуває в лікарні», – додав він.