Новий політичний режим в Україні ?

Нещодавно лідери українських громадських організації в Португалії спробували використати своє громадянське право, дати оцінку роботи органів державної влади.

В даному випадку – Посольства України в Португалії.

Справа стосувалася відкритого листа до Міністра закордонних справ України із зауваженнями  щодо вибіркової  співпраці Посольства Україні з громадськими організаціями в Португалії (Лист:  www.spilka.pt).

Точніше, про особливі симпатії Посла України до так званих громадських організацій іммігрантів з країн СНД, в яких українці, за твердженням високого дипломата , складають більшість.

Не будемо вдаватися в полеміку про методи кількісного визначення українськими урядовцями більшості.  Процедура прийняття і застосування Закону про мовну політику в Україні, напевне, відкриє нові перспективи в арифметиці.  Лиш зауважимо, що окремі лідери цих організацій, декларуючи в Португалії захист іммігрантів, міжкультурний діалог та слов’янську єдність, насправді, люб’язно  спілкуються з одіозними російськими політиками, що відкрито заявляють про Україну таке:

«Жириновський запропонував садити до в’язниці українців, які не бажають їхати з Росії». Або: Віце-спікер Держдуми РФ, скандальний лідер ЛДПР Володимир Жириновський, заявив, що південний схід України приєднається до Росії через п’ять років. Про це він сказав в ефірі радіостанції Эхо Москвы.

Президент асоціації допомоги  імігрантів Сау Бернардо (Португалія)  – Людмила  Біла,  на Всесвітній конференції  російських співвітчизників у Москві, які проживають за кордоном (2008 рік).

Фото:  www.apoioimigrante.org

Так ось, замість українських дипломатів – відповідь на наш лист ми отримали не від Міністра закордонних справ України і навіть не від Посла, а від представників Координаційної Ради російських співвітчизників!? При цьому в агресивній, ультимативній формі – «Не сметь!»

І тут,  для нас, українців, постає нова проблема. Як же ж нам тепер пояснювати португальцям, який в Україні політичний режим, якщо дипломатів від свого народу захищають представники координаційної ради співвітчизників іншої держави?

Голова Спілки українців у Португалії

Павло Садоха

Спілка українців у Португалії