Перші кроки до змін

ПРЕС-АНОНС

 Контактна особа: Людмила Вільчинська

 

   e-mail: l.vilchynska@gmail.com

Перші кроки до змін

В час, коли середній вік сільських жителів стрімко зменшується, молодь масово мігрує до міст, а села практично «вимирають», важливо розвивати села, використовувати ті ресурси, які у них є, мотивувати жителів сільської місцевості до активних дій заради їхнього ж власного блага.

Рожищенський район стане першим у Волинській області, де за участі сільських громад будуть використовувати надбання історії та культури, місцевий колорит, підприємливі ідеї жителів, а також вигідне географічне розташування (неподалік від обласного центру) для підняття сіл та їхніх громад на якісно новий щабель економічного та соціального розвитку.

24 жовтня 2012 року об 11:00 у сільській раді Рудки-Козинської Рожищенського району відбудеться фокус-група обговорення перспектив та можливостей спільних ініціатив жителів с. Переспа, Любче, Рудка-Козинська, Козин з розвитку народних ремесел та створення спільних туристичних маршрутів.

До участі у фокус-групі запрошені сільські голови с. Переспа, Любче, Рудка-Козинська, Козин; директори сільських будинків культури, соціальні працівники, директори шкіл, дитячих садків, народні умільці, бібліотекарі, активісти названих сіл та ЗМІ.

            Захід відбуватиметься в межах проекту «Через спільні інтереси та спільні дії до об’єднання громад», що реалізується Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН, за підтримки Програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження» та має на меті виявити наявний потенціал громад, започаткувати механізм співпраці із сільськими лідерами та окреслити перші кроки громади для створення туристичного маршруту та впровадження позитивних економічних та соціальних змін у с. Рудка – Козинська, Переспа, Любче, Козин.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у заході та долучитись до обговорення можливостей позитивних змін та економічного розвитку сільських громад Рожищенського району.

 

_____________________________________________________________________________

 

Подія: фокус-група

Місце проведення: сільська рада с. Рудка-Козинська

Дата: 24 жовтня 2012 року

Час: 11:00