Дніпропетровськ. Дискусія: «Слова і речі: гуманітарне знання і природнича наука».

24 листопада о 14:00 видавництво «Критика» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», арт-центру «Квартира» та галереї-книгарні «Чорна ящірка» запрошують на  подіюмну дискусію «Слова і речі: гуманітарне знання і природнича наука».

Розмова про порозуміння між гуманітарним та природничим знанням та відповіді гуманітарів на виклики точних наук і технологій, прориви у медицині, біології, фізиці etc.

 Нагадаємо, що подіюмна дискусія на тему «Межі інтелектуалів» відбулась у Львові під час Форуму видавців, а в Харкові нещодавно дискутували про «Конституцію /для/ інтелектуалів». Наступні зустрічі заплановані ув Одесі та Києві.

 Адреса: Арт-центр «Квартира», Червона площа, 3-1

   Учасники:

    

Олександр Івашина

Старший викладач катедри культурології Києво-Могилянської академії, автор курсів «Особистість у культурі Заходу в постметафізичний період», «Постмодернізм» і «Постсруктуралізм», посібника «Загальна теорія культури» (Київ, 2008).

Володимир Єрмоленко

Філософ, есеїст, перекладач. Доктор політичних студій (Школа високих студій суспільних наук: EHESS, Париж), кандидат філософських наук, старший викладач Києво-Могилянської академії. Автор книжки «Оповідач і філософ: Вальтер Беньямін та його час» (Київ: Критика, 2011).

   

 Вікторія Наріжна

 Перекладачка, літературний критик, журналістка. Перекладала з  англійської книги з циклу «Хроніки Нарнії» К. Льюїса, «Алісу в  Дивокраї» Л. Керрола, романи Чака Паланіка. Дописує в «Українську  правду», «historians.in.ua».

   Модератор:

Оксана Форостина

Заступниця відповідального редактора часопису «Критика», відповідальна редакторка інтернет-проекту «Критичні рішення».

Контактна особа:

Оксана Хмельовська,

E-mail: huha.mohovynka@gmail.com