Міліція не хоче помічати «каруселей» у 139-му окрузі

Голова дільничної комісії № 510511 у 139-му виборчому окрузі в Одеській області Ірина Лашкевич повідомила в п’ятницю Радіо Свобода, що міліція не взяла в неї свідчень із приводу порушень у день виборів, про які заявляла кандидат-мажоритарник від партії УДАР на виборах народних депутатів Ольга Герасим’юк.

«У нас є докази – відеозапис. Ольга Герасим’юк подала заяву не лише про хуліганство щодо неї, а про те, що була «карусель», – каже вона.

За словами Лашкевич, в окружній виборчій комісії до неї підходив офіцер міліції, але вона не встигла дати свідчення, оскільки мала здавати документи.

«Тепер мені в міліції кажуть, що в мене вже взяли свідчення. Але я їх не встигла дати і навіть не підписала того, що з моїх слів міліціонер записував», – наголошує голова ДВК-510511.

Сама Ольга Герасим’юк повідомила у своєму фейсбуці, що міліція відмовила в порушенні кримінальної справи через порушення виборчого законодавства на її окрузі в день виборів – організацію виборчих «каруселей».

За її словами, міліція повідомила їй, що особу порушника встановлено і його буде покарано в адміністративному порядку.

Напад на Ольгу Герасим’юк було здійснено в Одеській області в день виборів, 28 жовтня.

Über Людмила Ямщикова 733 Artikel
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.