План громадських заходів в Харкові із вшанування пам’яті жертв Голодомору до 79-их роковин Голодомору-геноциду 1932-1933 років

24 листопада Україна та світ згадають мільйони вбитих геноцидом. Україна готується до 79-х роковин Голодомору. Цьогорічна громадська кампанія має на меті насамперед розповісти про тих, хто в роки геноциду рятував співвітчизників від страшної смерті.

План громадських заходів в Харкові із вшанування пам’яті жертв Голодомору до 79-их роковин Голодомору-геноциду 1932-1933 років

24 листопада:

12:30 – Скорботна хода від майдану Конституції по вулицях Сумській, Каразіна до Молодіжного парку.

13.30 – панахида і траурний мітинг біля Хреста пам’яті жертв Голодомору в Молодіжному парку.

15:00 – панахида за загиблими від Голодомору біля братських могил жертв Голодомору на колишньому Ѓврейському кладовищі по вул. Академіка Павлова (нині Парк Пам’яті).

16:00 – загальнонаціональна хвилина мовчання та запалення свічок, роздача житнього хліба учасникам акції на майдані Свободи та у Парку Пам’яті.

18:00 – запалення свічок біля пам’ятника Шевченку.

В рамках загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті» 24 листопада мільйони українців запалять свічки у своїх вікнах.

Цьогорічна громадська кампанія має на меті насамперед розповісти про тих, хто в роки геноциду рятував співвітчизників від страшної смерті. «Коли вбивали голодом, поділитися хлібом — був подвиг. Долі цих людей нагадують нам, що героїзм можливий завжди», — говорить історик, член Громадського комітету Володимир В’ятрович.

Історик, член Громадського комітету Володимир Тиліщак встановлює імена таких рятівників. «Ми недостатньо знаємо про мужні, людяні діяння у ті роки, — розповідає Володимир Тиліщак. — У той жахливий час голодного мору, коли людина ламалася фізично й психічно, доводилася до останньої межі існування та втрачала людську подобу, залишалися ті, що вистояли. Серед хаосу, безконечної черговиці смертей і страху продовжували жити люди, що не злякалися, не втратили благородства і простягнули руку допомоги іншим».

Нагадаємо, що громадськість організувалася для ініціювання пам’ятних заходів, бо переконана: остаточне та безповоротне засудження злочинів тоталітарного режиму в Україні і найбільшого з них — геноциду 1932—1933 років — запорука нашого незалежного демократичного майбутнього.

https://www.facebook.com/events/267785646677163/
http://vk.com/event45751319
http://holodomor33.org.ua/
http://www.golodomor.kharkov.ua/


Контактний телефон: 0975558482