Центр дослідження суспільства представляє online систему візуалізації даних про протести та репресії в Україні

ЦЕНТР ДОСЛІДЖЕННЯ СУСПІЛЬСТВА

Прес-реліз

7 листопада 2012 р.

 

Центр дослідження суспільства запускає новий проект візуалізації даних про протести та репресії в Україні. Статистична інформація, зібрана шляхом моніторингу більше 190 загальнонаціональних, обласних та активістських медіа відтепер представлена наочно. Сервіс надає можливість зобразити дані щодо протестів, репресій та поступок у вигляді простих графіків та карт з розподілом по областях України від початку 2011 р.

Сервіс розміщений за посиланням: cedos.org.ua/charts.

Представлені дані дають можливість журналістам, активістам, правозахисникам, експертам та всім зацікавленим прослідкувати динаміку різних протестуючих груп, починаючи від неформальних об’єднань художників та закінчуючи резонансними виступами підприємців та пільговиків, виокремити ті державні органи, до яких найчастіше спрямовували вимоги протестувальники та з’ясувати сезонні й регіональні відмінності у протестній активності громадян.

Користуючись сервісом, усі небайдужі зможуть більше дізнатися, зокрема, про те:

–         які протестні групи частіше за інших досягають успіху, а які – страждають від репресій;

–         які теми найчастіше спонукають українців вдаватися до протестів;

–         наскільки часто українці вдаються до насильницьких форм боротьби;

–         які ідеології найчастіше артикулюються під час вуличних акцій;

–         мешканці якої з областей найбільш активні у висловленні протестних настроїв.

Окрім статистичної інформації сервіс містить повні тексти повідомлень ЗМІ про зафіксовані події.

Незабаром планується завантаження протестних даних за вересень та жовтень 2012 р. та оновлення їх надалі щомісяця.

Побудовані графіки можна експортувати у графічні зображення. Використання представлених даних можливе за наявності посилання на Центр дослідження суспільства та cedos.org.ua.

У разі, якщо ви потребуєте більш детальну інформацію, радимо скористатися базами протестних та репресивних подій, розміщених на сторінці проекту моніторингу, або звернутися до наших аналітичних звітів.

 

Моніторинг протестів, репресій і поступок проводиться Центром дослідження суспільства з кінця вересня 2009 року. Це унікальний проект з систематичного збору інформації про всі (незалежно від тематики та чисельності) протести, репресії та поступки у відповідь на протести, що відбуваються в реальному часі на всій території України на основі моніторингу більше 190 національних, обласних і активістських веб-медіа.

Центр дослідження суспільства — незалежний некомерційний центр дослідження соціальних проблем і колективних протестів. Серед основних напрямків роботи: вивчення суспільних рухів, освітньої та містобудівної політики, робітничого класу та проблем бідності.

Контактні особи — Володимир Іщенко (097-396-44-99)