Книжці «Україна Incognita» –– 10 років!

З цієї нагоди 24 грудня у київській книгарні «Є» –– зустріч з читачами

У переддень католицького Різдва в книгарні «Є», що на вулиці Лисенка, 3 у Києві, відзначатимемо десятиріччя книжки «Україна Incognita». У форматі –– зустрічі з нашими авторами і читачами –– теперішніми і потенційними.

Якщо бути точним, то книжка «Україна Incognita» святкувала ювілей восени. (Саме тоді ось уже десять років з’являються наші новинки, чиї «прем’єри» відбуваються на Львівському Форумі видавців).  Але оскільки вона стала бестселером (витримала п’ять перевидань!) і досі є актуальною та запитаною, це, можна сказати, ще один привід поговорити про неї. Адже дане видання –– всеосяжне, фундаментальне. По-перше, воно стало основою для серії «Бібліотека газети «День», яка сьогодні  нараховує 12 найменувань.  По-друге, в ньому є все те (бодай коротко), що потім сформувалося в нашу чергову окрему книжку. Мається на увазі, українсько-російсько-польські стосунки, теми колективізації і Голодомору, розвиток релігійної віротерпимості…

До слова, від авторів газети доводилося чути, що якби ми жили в цивілізованій країні, наприклад, котрійсь із Прибалтійського регіону, при подання документів на громадянство за книжкою «Українa Incognita» можна було б складати іспит на знання української історії. Зрештою, головний редактор Лариса Івшина не раз говорила про те, що перші «ластівки» із «Днівського» бібліотечного проекту є додатком до українського паспорта. Вочевидь, найперше йшлося про «Україна Incognita». Як кажуть діаспоряни, її мото, тобто, гасло: «Пізнай Батьківщину –– й тоді ти відкриєш самого себе!» Воно неофіційне, звичайно. (Не може бути єлейного пафосу, там де є щира любов).  Просто прочитується. Як і прочитується, як багато в рідній країні ще непізнаного, невідомого, неоціненого, важливого для спільного нашого Завтра. «Україна Incognita» –– пропозиція читачам –– разом з нами відкривати для себе історію і духовне обличчя Вітчизни.

У зустрічі беруть участь: головний редактор «Дня» Лариса Івшина; професор НУ «Києво-Могилянська академія» Володимир Панченко (модератор); автори: Ігор Сюндюков, Станіслав Кульчицький, Юрій Шаповал, Віктор Горобець, Петро Кралюк, Ігор Лосєв, Сергій Грабовський друзі і партнери: Анатолій Заболотний, Василь Кремень, Євген Чернецький, Євген Головаха, Валентин Наливайченко, Іван Пєтухов, Ірина Тихомирова, Тетяна Юркова…

Початок о 17.30. Вхід вільний. Запрошуємо до книгарні «Є» за адресою: вул. Лисенка, 3!

P.S. Для того, щоби об’єднати якомога більше людей, на сайті «Дня» www.day.kiev.ua вестиметься пряма трансляція. Як завжди, наш оnline-партнер –– «Адамант».