Оголошено короткі списки Книги Року ВВС

BBC Україна оголосила короткі списки в номінаціях Книга року BBC 2012 та Дитяча Книга року BBC 2012, що представлені у партнерстві з Культурною програмою Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

До короткого списку у номінації Книга року BBC 2012 увійшли такі твори:

До короткого списку у номінації Дитяча Книга року BBC 2012 увійшли такі твори:

Член журі цьогорічного конкурсу, головний редактор ВВС Україна Ніна Кур’ята зазначила: “Цьогорічні конкурсанти потішили нас надзвичайно широким вибором тем та жанрів, а також чудовими дитячими книжками. Мені надзвичайно приємно, що так багато читачів надсилали bbc.ua свої рецензії та ділилися коментарями, подаючи свій захопливий погляд на сучасну українську літературу”.

Член журі, радник ЄБРР з питань культури Світлана Пиркало додала: “Співпрацюючи з Книгою року ВВС, представники культурної програми ЄБРР сподіваються допомогти українським читачам – дорослим і дітям – знайти книжки, що зможуть збагатити їхнє життя. ЄБРР підтримує відкриті, демократичні суспільства із самобутнім і вільним мистецтвом та літературою”.

Переможці в обох номінаціях будуть оголошені у вівторок, 18 грудня, на церемонії нагородження, що відбудеться у Конгрегаційній залі Києво-Могилянської академії. Автор-переможець у кожній номінації отримає премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, отримають право використовувати логотип конкурсу Книга року ВВС на всіх наступних виданнях цих книжок.

Більше інформації про конкурс, а також читацькі рецензії можна знайти в розділі  “Книга року ВВС-2012”.