Опозиція запропонувала два шляхи забезпечення особистого голосування в парламенті – Арсеній Яценюк

«Ключова вимога опозиції – це забезпечення особистого голосування у Верховній Раді і позбавлення Чечетова роботи», – заявив у коментарі парламентським журналістам голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у понеділок, 3 грудня 

За його словами, те, що запроваджено цим ганебним парламентом в таких формах, повинно бути скасовано. «Кожен народний депутат України повинен голосувати за себе особисто і нести персональну відповідальність. Це вимога Конституції і закону».

Арсеній Яценюк підкреслив, що опозиція внесла до парламенту постанову щодо увімкнення системи особистого голосування, а також зміни до закону про регламент для його забезпечення особистого голосування. «Ми очікуємо відповіді від Партії регіонів і так званої більшості – чи готові вони виконувати Конституцію, припинити той безлад, який був у Верховній Раді, та нести відповідальність перед народом України за свої діяння», – наголосив він.

Голова Ради Об’єднаної опозиції наголосив, що опозиція запропонувала два варіанти забезпечення особистого голосування. Перший – це увімкнення системи «РАДА», яка вже змонтована і яка унеможливлює голосування за іншу особу. «Другий варіант – це прийняття закону, який передбачає, що електронною системою голосування можна голосувати тільки в тому випадку, якщо вона унеможливлює голосування за іншу особу. А якщо одна людина голосує за двох чи за 10, то таку систему треба відключати і голосувати виключно бюлетенями», – зазначив Арсеній Яценюк.