Роз’яснення Прес-служби Апарату ВРУ щодо порядку висвітлення пленарних засідань парламенту

У зв´язку з появою у деяких засобах масової інформації повідомлень про нібито звуження обсягу трансляцій пленарних засідань Верховної Ради України Прес-служба Апарату Верховної Ради України уповноважена заявити таке.

Відповідно до частини 1 пункту 4 Постанови Верховної Ради України «Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України сьомого скликання» (реєстр. № 1001 від 12.12.2012 р.), Національна радіокомпанія України здійснюватиме трансляцію пленарних засідань Верховної Ради України, парламентських слухань у прямому ефірі на Першому загальнонаціональному каналі НРКУ.

Згідно з частиною 2 пункту 5 згаданої Постанови, Апарату Верховної Ради України доручається забезпечити трансляцію пленарних засідань Верховної Ради України на супутниково-кабельному парламентському телеканалі та в мережах кабельного мовлення.

Звертаємо увагу представників засобів масової інформації на те, що представляючи проект Постанови, Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський зазначив: «на першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії здійснювати пряму трансляцію пленарних засідань та парламентських слухань», «здійснювати пряму трансляцію пленарних засідань, телепрограм “Парламентський день”, сорокап’ятихвилинних передач за участю народних депутатів на супутниковому, кабельному парламентському телеканалі».

Зважаючи на сказане вище, звертаємося до журналістів з проханням уважно слідкувати за перебігом пленарних засідань та ретельно ознайомлюватися з текстами документів, що їх розглядає Верховна Рада України.