“Рішення скасовано”: влада містечка на Луганщині одумалася

Як повідомлялося, у містечку на Луганщині з населенням 7870 людей міська влада не утрималася, щоб не обмежити конституційне право громадян на мирні зібрання. Відповідне рішення виконкому міської ради можна подивитися за лінком  ТУТ.

Як бачимо з тексту рішення, міська влада Новодружеська не визначила місця “розміщення матеріалів передвиборної агітації” (п.11 ст.68, п.8 ст.69 “Про вибори народних депутатів України”), а обмежила “проведення політичних, громадських масових заходів, передвиборної агітації” (саме так, через кому), на що не має жодних повноважень.

Тож “Майдан-Моніторинг” адресував новодружеським владцям офіційне звернення з пропозицією виправити неподобство, пояснивши про можливість настання у протилежному випадку юридичних наслідків.

Відповідь – до вашої уваги. Попри невизнання надто вигадливими владцями своєї провини у тексті листа, головне те, що “обмежувальне” рішення скасовано.

Оскільки ІЦ “Майдан-Моніторинг” якраз починає (за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”) найактивішу фазу всеукраїнського дослідження стану з дотриманням права на мирні зібрання, нема сумнівів, що далі – буде.