“Різдвяна Свічечка”

З 8 до 20 січня проходитиме акція “Різдвяна свічечка”,в рамках якої пластуни Києва донесуть до мешканців міста різдвяні традиції і подарують частинку дитячої безпосередності, давши можливість кожному охочому запросити додому чи в офіс пластовий вертеп, а також відвідати пластовий різдвяний концерт, зробивши таким чином своє Різдво незабутнім.У цей період пластуни вітатимуть киян з Різдвом пластовими вертепами (театралізованими виставами на різдвяну тематику), які кожен охочий мешканець міста зможе запросити до своєї оселі чи офісу. Акція буде завершена великим концертом, що відбудеться 20 січня о 14.00 у Культурно-мистецькому центрі Національного університету «Києво-Могилянська академія», вул. Іллінська, 9, на якому буде представлений найкращий пластовий вертеп, а також різноманітні різдвяні забави і смачна кутя.

До акції зможуть долучитись усі охочі, звернувшись до Ніли Наконечної за телефоном 063 818 57 52 або написавши на електронну адресу n.nakonechna@gmail.com .

Акція є не комерційною, натомість за традицією пластунів можна пригостити солодощами чи зробити благодійний внесок. Усі зібрані під час акції кошти будуть спрямовані на розвиток пластового руху у столиці.

«Різдвяна Свічечка» відбувається в Києві щороку починаючи з середини 90-х років минулого століття. Таким чином пластуни святкують Різдво, поєднуючи давні українські різдвяні і пластові традиції. Незмінним атрибутом святкування є пластові вертепи, співи різдвяних колядок, затишна атмосфера і солодка кутя.

Пласт – українська скаутська організація, заснована у 1912 році. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Будучи неполітичною і позаконфесійною організацією, Пласт виховує свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства.

Подія у Фейсбуці – ТУТ