За те, що не втрутився в побиття колегами громадянина, міліціонеру загрожує 10 років тюрми

Прокуратурою Київської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо підмінного оперативного чергового лінійного відділу міліції на ст. Фастів УМВС України на Південно-Західній залізниці.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що працівник лінійного відділу міліції на ст. Фастів, виконуючи обов’язки підмінного оперативного чергового чергової частини цього відділу, не здійснив реєстрацію у книгах обліку факту доставляння до вказаного відділу міліції затриманого громадянина. Також він без оформлення будь-яких документів, з незаконних підстав помістив останнього до кімнати затриманих чергової частини лінійного відділу міліції. Надалі, будучи очевидцем заподіяння іншим працівником міліції тілесних ушкоджень вказаному громадянину, жодних заходів, спрямованих на припинення таких незаконних дій, не вжив. Крім того, міліціонер не повідомив про цю подію керівництву та не забезпечив надання медичної допомоги потерпілому.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.3 ст.364 КК України, тобто вчинення працівником правоохоронного органу зловживання своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та ч.1 ст.396 КК України, тобто заздалегідь  не  обіцяне  приховування тяжкого злочину.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати  певні  посади  чи  займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Прес-служба

прокуратури Київської області