Офіційно: Міліція – всі спірні питання навколо Гостинного двору повинні вирішуватися у правовому полі

Відділ зв’язків з громадськістю вже повідомляв про черговий інцидент, який стався 18 лютого близько 15.00 в Гостинному дворі між охороною та громадськими активістами.

Наразі навколо Гостинного двору склалася напружена ситуація. З однієї сторони «Укрреставрація» має всі необхідні дозволи місцевої влади на проведення ремонтно-будівельних робіт, а з іншої – представники окремих громадських організацій всіляко намагаються завадити проведенню цих робіт. У зв’язку з цим постійно виникають конфліктні ситуації, у вирішення яких потрібно втручатися правоохоронним органам, адже правоохоронці зобов’язані реєструвати і проводити розслідування за всіма фактами звернення громадян та забезпечувати охорону громадського порядку.

Правоохоронці реагують за всіма заявами, як представників компанії забудовника, так і представників громадських організацій, активістів та народних депутатів. За кожним зверненням проводиться ретельна перевірка та приймається рішення відповідно чинного законодавства. Окрім цього за всіма скаргами на неправомірні дії правоохоронців  керівництвом МВС проводяться відповідні службові перевірки.

Наголошуємо, що працівники міліції завжди діють в межах чинного законодавства та своїх повноважень. Усі протиправні діяння з боку обох конфліктуючих сторін будуть піддаватися правовій оцінці. Особи, викриті у вчиненні правопорушень, будуть притягуватися до відповідальності.

Керівництво столичної міліції вкотре звертається до всіх учасників подій навколо Гостинного двору з проханням вирішувати спірні питання виключно в правовому полі. Всі особи, які чинитимуть будь-які протиправні, а тим паче силові дії, будуть притягуватися до відповідальності згідно чинного законодавства.

ВЗГ ГУМВС України

в м. Києві

18.02.2013