Українцям пропонують долучитись до визначення пріоритетів розвитку світу після 2015 року

За три роки до 2015 року Організація Об’єднаних Націй оголосила відкритий та всеохоплюючий процес визначення та формування пріоритетів та цілей розвитку на період після 2015 року. Національні консультації з підготовки Порядку денного після 2015 року триватимуть до кінця березня 2013 року (розклад).

«Національні консультації надають мешканцям України справді унікальну можливість вплинути на міжурядові процеси таким чином, щоб вони відповідали очікуванням суспільства. З точки ж зору державних установ, консультації допоможуть почути думки людей з приводу подальшого розвитку країни, особливо з позиції проведення соціально-економічних реформ, які набирають нових темпів, – коментує директор Програми розвитку ООН в Україні пані Рікарда Рігер. – Окрім консультацій, важливим компонентом процесу стане широкомасштабна інформаційно-комунікаційна кампанія з метою заохочення громадськості до участі у спільному обговоренні питань, які мають увійти до довгострокової стратегії глобального розвитку».

Результатом консультацій стане національна доповідь «Майбутнє, якого ми прагнемо», що має бути підготовлена до квітня 2013 року, із відповідними рекомендаціями щодо пріоритетів розвитку на період після 2015 року. Це стане внеском України у глобальне бачення розвитку, що буде представлено під час 68-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН восени 2013 року.

До Національних консультацій залучено представників центральних органів влади, неурядових організацій, профспілок, академічних кіл, молоді, малого та великого бізнесу, вразливих груп населення тощо.

ООН хоче почути твій голос! MY World – це міжнародне опитування, в ході якого люди з усіх куточків світу висловлять свою думку про свої пріоритети для досягнення кращого майбутнього, обравши 6 найважливіших викликів із 16 можливих варіантів.

Результати опитування будуть представлені Групі високого рівня з питань Розвитку після 2015 року перед її зборами у Ліберії (лютий), Індонезії (березень) та в США (травень) у 2013 році. MY World продовжуватиме збирати відповіді до 2015 року, а пізніше представить результати Генеральному Секретарю ООН та іншим лідерам, які братимуть участь у визначення глобального Плану дій на період після 2015 року.

Опитування MY World повністю інтегровано із онлайн-порталом World We Want, який дає змогу людям зі всього світу брати участь у створенні Плану розвитку після 2015 року шляхом обміну ідеями та участі в обговореннях.

Висловіть Вашу думку (оберіть 6 з 16 запропонованих варіантів або додайте свій): myworld2015.org

Додатково:

Програма розвитку на період після 2015 року, що обговорювалася на Всесвітньому економічному Форумі у Давосі

Національні консультації з питань порядку денного розвитку після 2015 року продовжуються

Über Дмитро Пилипець 250 Artikel
Громадський активіст