Захистіть Гостиний Двір – поверніть собі країну!

Десятий місяць поспіль триває війна за Гостиний Двір.

З травня 2012 року громадські активісти утримували цю пам’ятку містобудування, яку невідомі «інвестори» з кіпрським корінням хотіли знищити, перетворивши на черговий безликий торговельний центр. Десятий місяць у Гостиному Дворі відбувався безпрецедентний для України експеримент зі створення вільного культурного та освітнього простору.

На боці «інвестора» – вся сила державних органів. Його «прикривають» Кабінет міністрів, Міністерство культури, Архітектурно-будівельна інспекція, Фонд державного майна, Київрада…
Державні органи ігнорують навіть факт пожежі, яка сталася у Гостиному Дворі. Нарешті, на боці «інвестора» виступила каральна державна машина, вершиною “діяльності” якої стало брутальне побиття загонами «Беркуту» людей у Гостиному Дворі. За деякими свідченнями, такого бойовиська Київ ще не бачив за всі роки Незалежності.

Проте кияни не мають наміру відступати. Гостиний Двір став центром спротиву Києва перед навалою жадібних та безпринципних «інвесторів» на дитячі садки та школи, спортивні майданчики та узбережжя Дніпра, книгарні та видавництва, бібліотеки та музеї, парки та сквери

Відстояти Гостиний, не допустити його руйнації – є справою честі, совісті, самоповаги ба навіть питанням життя, чи смерті Міста, Держави!

2 березня 2013 року, у суботу, о 13.00 на Контрактовій площі громадські активісти, музиканти, артисти та усі небайдужі кияни проводять мітинг-концерт проти свавілля органів влади та на захист Гостиного Двору.

Приходь.

Покажи, що ти – Киянин і не даси знищити своє Місто. Не даси знищити твою країну!

Захисти Гостиний Двір – поверни собі країну!

Подія у Фейсбуці – ТУТ

Група для підготовки та координації акції – ТУТ