Березневі коти мають права на життя у Львові

Нещодавно до львівських зоозахисників, зокрема Західно-Українського товариства захисту тварин звернулися місцеві мешканці із проханням захисти їх та їхніх опікунських тварин від агресивних та протиправних дій представників мерії та комунальних служб м. Львова.

19 лютого 2013 року до жительки м. Львова пані Ірини Харькової звернувся керівник ветеринарної служби пан Юськів О.М. та представники ЛКП „Левандівське” з приводу скарги, яку написали співмешканці будинку щодо того, що пані Ірина підгодовує та доглядає за вуличними котами, які навідуються у їхній двір.

Головним аргументом державних служб, які навіть не намагалися представитися та пред’явити посвідчення, було – „не годуйте п’ятьох кішок або застосуємо каральні заходи, в тому числі фінансові санкції”.

Також ці пани попередили пані Ірину – якщо вона не припинить своє опікунство, вони залучать правоохоронні та судові органи.

„ Мої опікунські коти стерилізовані та вакциновані, – каже пані Ірина, – тварини були стерилізовані за допомогою міжнародної організації „4 лапи”, з якими, до речі, мерія Львова підписала угоду. Чому ЛКП „ЛЕВ” та ветеринарна служба мерії не поскаржаться в міжнародні ветеринарні організації та не стягнуть з них штраф, за те, що бездомних стерилізованих тварин, вони не вбили і не забрали за кордон, а повернули у той двір, у якому вони жили?”.

Цікаво, а де ж такий напір та намагання ветеринарних служб припинити жахливі отруєння тварин у Львові?

Де робота по масовій стерилізації тварин, яку зараз у Львові здійснюють лише волонтери власним коштом, де освітня робота та інформування громади щодо поводження з тваринами, де програма з ідентифікації домашніх тварин в рамках міжнародного проекту „SOS” тощо?

„Замість того, аби підтримати пані Ірину та інших опікунів і захисти їх від безпідставних звинувачень, сприяти волонтерському та опікунському руху у м.Львові, використовуючи сучасний європейський досвід, – каже Юрій Микитюк віце-президент Західно-Українського товариства захисту тварин, – міські чиновники, ветеринарна служба, яка передусім має гуманно ставитись до тварин, перешкоджає цій важливій громадській діяльності, намагаючись погрожувати судовими органам та незрозумілими штрафами.. Актуальним стає питання сумісності та відповідності займаної посади пана Юськіва О.М. рівню його професійної компетентності”.

У місті діють „Правила утримання і поводження з тваринами у Львові”, а в Україні діє „Закон про захист тварин від жорстокого поводження”, що не заперечує гуманне ставлення до тварин у місті, що залишились без опіки і годування вуличних тварин. Чим керуються робітники мерії, що агресивно налаштовані і на тварин і на людей? Чому муніципалітет допускає таких людей до роботи з людьми і з тваринами в місті? Чи не є саме цей випадок адміністративним порушенням і перевищенням повноважень працівників?

1.03.13 у Залізничний райвідділ м. Львова подано заяву щодо залякування та погроз з боку представника мерії Львова – Юськіва О.М.

Вуличні коти, якими опікується львівський волонтер – Харькова Ірина терміново переїжджають у приватний притулок у зв’язку із загрозою їхньому життю.

За додатковою інформацією звертайтеся:

Юрій Микитюк, віце-президент ЗУТЗТ, 097-221 7593