Чернігівські громадські активісти, вчителі та ДАІшники на «передовій» задля безпеки дітей!

Вчителі з міст Городня, Мена, Щорс та Короп Чернігівської області підвищили свій професійний потенціал у сфері профілактичні роботи на тренінгах, які проходили з 13 по 16 березня 2013 року.

Естонські колеги представили свій досвід та навчали методиці як визначити цілі та виховати дітей – учасників дорожнього руху. Мова йшла про те, як найкраще навчити дітей розуміти й цінувати свою особисту безпеку й безпечне поводження; брати участь у дискусіях на тему аналізу виникнення небезпек та їх запобігання.

Експерти Центру «Доброчин» та Чернігівського Центру Прав Людини представили та розповсюдили оригінальний навчальний посібник для вчителів та вихователів під назвою «Стань помітним на дорозі – носи світлоповертаючий знак».

Представник ДАІ УМВС України в Чернігівській області акцентував увагу на профілактиці дитячого травматизму на дорогах. Адже завдання профілактики – це послідовне та грамотне навчання дітей методів і способів попередження нещасних випадків на дорозі.

Біля 120 вчителів отримали набори методичних матеріалів для уроків з безпеки руху, інформаційні плакати, розмальовки та світлоповертачі. Тепер сотні дітлахів Чернігівщини зможуть почуватися безпечніше, як учасник дорожнього руху.

Також пройшли зустрічі з представниками органами місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій, депутатами та журналістами в містах міст Городня, Мена, Щорс та Короп. Наразі розробляються місцеві програми з забезпечення безпеки в цільових містах Чернігівської області. Метою таких програм є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері безпеки дорожнього руху, попередження дитячого травматизму та підвищення рівня дорожньої дисципліни на території Чернігівської області.

Діяльність проходить за підтримки МЗС Республіки Естонія.