Харків’яни вшанували пам’ять Тараса Шевченка

9 березня українська громада Харкова за ініціативи обласного об’єднання «Просвіта» вшанувала 199-ту річницю з дня народження великого українського поета, художника та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.

Під час урочистостей, які відбувались біля пам’ятника Тарасу Шевченку, самодіяльні фольклорні колективи «Криниченька», «Харків’янка» та «Любисток» виконали пісні на слова українського поета. Учасники харківського поетичного клубу «Апостроф» зачитали найвідоміші з його творів, а харківський бард Микола Воловик виконав авторські пісні.

Творчість Тараса Шевченка має бути для нас дороговказом: ті суспільні та соціальні явища, на яких наголошував великий український поет у своїх творах, важливі і в сучасному світі. Це необхідно для підвищення рівня національної свідомості українців, здатності нас самоорганізуватись і спільно вирішувати наявні проблеми», − зазначив Дмитро Пилипець, заступник голови ХОО «Просвіта» імені Т. Шевченка.

Родзинкою святкувань став поетичний флеш-моб «Читаємо Тараса разом», під час якого молодь читала вірші Тараса Шевченка та залучала до спільного декламування його творів всіх присутніх та перехожих. Метою цього флеш-мобу було разом з харків’янами пригадати творчість Тараса Шевченка.

Завершилися урочистості покладанням квітів до пам’ятника великому поетові та спільним виконанням національного гімну України.

ХОО ВУТ “Просвіта” ім. Т.Шевченка

Über Дмитро Пилипець 250 Artikel
Громадський активіст