На акції в Мінську затримали трьох українців

Три громадянина України затримано в неділю в Мінську після святкування опозицією Дня Волі – 95-ї річниці проголошення Білоруської Народної Республіки.

Як передає Обком, кілька сотень людей провели санкціоновану владою демонстрацію і мітинг у малонаселеному районі недалеко від центру білоруської столиці.

По закінченні заходу почалися затримання тих, хто ніс національні біло-червоно-білі прапори і портрети білоруських політв’язнів.

Як повідомляють місцеві правозахисники, в районне УВС доставлено як мінімум вісім осіб, у тому числі три українці. Їх особи поки невідомі. Телефони співробітників посольства України в Мінську не відповідають.

Згідно з білоруською практикою, затриманих у вихідні дні в місті опозиціонерів зазвичай везуть до Центру ізоляції правопорушників, а в понеділок доставляють до суду, де виноситься рішення про накладення штрафу чи адміністративний арешт.

У МЗС України агентству “Інтерфакс-Україна” підтвердили затримання в Мінську трьох українців.

“За даними посольства України в Білорусії, було затримано троє громадян України”, повідомив агентству в. о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, до райвідділу міліції, де перебувають українці, вже виїхав консул України для з’ясування ситуації.

 

Українська Правда