Офіціоз. Міліція каже, що “Беркут” активно бореться зі снігом

Вже кілька днів поспіль столичний регіон замітає снігом. З негодою борються працівники всіх служб та відомств, в числі яких і міліція.

Зокрема на автодорозі Київ-Житомир на боротьбу з негодою кинута «важка артилерія» – п’ять одиниць військової техніки, тягачі «Краз» та «Урал». На цьому відрізку дороги державного сполучення поблизу столиці близько двадцяти працівників ДАІ Київщини регулюють рух транспорту. Окрім безпосередніх обов’язків по забезпеченню безпеки та трасі, міліціонери надають допомогу водіям, виштовхуючи автівки із снігових заметів, пропонують пальне. Лише за сьогодні працівники ДАІ допомогли  більше 150 власникам машин.  Наразі тут помітне скупчення автомобілів, проте вантажівки потроху почали рухатися за своїми напрямками.

Також в рятувальних операціях активно беруть участь працівники полку міліції особливого призначення «Беркут», які на водометах «Торнадо» та «БТР» витягують машини з кюветів, допомагають евакуювати автівки, які залишили власники на автошляхах, а також вибиратися із снігового полону водіям спецтехніки, що розчищає дороги.

На допомогу правоохоронцям прибули й екіпажі київського обласного громадського формування з охорони громадського порядку. Вони чергують на трасах вже другу добу. Відкопувати вантажівки від снігу, витягувати легковики з заметів, роздавати учасникам руху гарячий чай та печиво – вся ця робота вже відпрацьована до автоматизму.

ВЗГ ГУМВС України

в Київській області