Анонс: Масова акція проти титанових кар’єрів у Житомирі

9 квітня 2013 року в м. Житомирі відбудеться масове пікетування Житомирської обласної ради (продовження засідання 14 сесії облради, яке розпочало роботу 21 березня й було зірване депутатами провладних фракцій через «титанове» питання) представниками територіальних громад населених пунктів Житомирщини, представниками екологічних організацій з усієї України з вимогами: «скасувати рішення 10 сесії Житомирської обласної ради від 7 червня 2012 року № 609, за яким під розробку ільменіт-титанових родовищ виділено тисячі гектарів землі в трьох районах Житомирщини; не допустити в подальшому прийняття подібних рішень».

9 квітня ми змусимо депутатів Житомирської обласної ради прислухатися до голосу громадськості, науковців, експертів у сфері екології, які однозначно заявляють, що реалізації подібних рішень призведе до чергової рукотворної екологічної катастрофи в Україні. Це, здавалося б, повинні зрозуміти всі, Але серед депутатського корпусу Житомирської обласної ради представники фракції партії регіонів, яку очолює Голова Житомирської ОДА Сергій Рижук, не хочуть прислухатися до голосу громадськості, не сприймають ніяких доказів недопущення руйнування унікальної екосистеми Полісся. В інтересах певних олігархічних структур, вони готові віддати свій рідний край на знищення. Ці депутати не хочуть бачити справжнього багатства Поліського краю, вони мислять категоріями 19 — першої половини 20 століття. Лише у розвитку гірничо-видобувної галузі вони вбачають стратегію розвитку Житомирщини. Але історія розвитку людської цивілізації вже довела, що видобувна галузь — це дорога в нікуди, адже не можна щось створювати, руйнуючи основу всього живого: води, повітря, родючої землі.

Ми заставимо їх скасувати своє попереднє рішення й в подальшому не приймати подібних.

Запланована кількість учасників акції – більше 500 осіб (за умови, що автобуси з селянами не зупинять ДАІ, або взагалі не заблокують повсталі села).

Початок акції о 9-00 на майдані Корольова (перед приміщенням обласної ради).

Контактна інформація: (067)738-35-50 staskoleso@mail.ru

Голова Громадського руху «Врятуємо Полісся!»

Станіслав Гуменюк