Конституційний суд планує взятися за вибори у Києві у четвер

Попередньо Конституційний суд планує почати розгляд справи про місцеві вибори у Києві у четвер, 11 квітня.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на прес-службу КС.

Питання про розгляд подання 48 народних депутатів про офіційне тлумачення ряду положень Конституції і закону про місцеві вибори, що стосуються місцевих виборів у Києві, внесене до порядку денного пленарного засідання КС на 11 квітня.

У суді також повідомили, що КС на пленарному засіданні 2 квітня прийняв рішення про те, що дана справа буде розглядатися у формі письмового слухання.

Суддею-доповідачем у даній справі призначений Олег Сергейчук.

Як відомо, Верховна рада 2 квітня не змогла призначити чергові вибори київського міського голови і депутатів Київської міськради на 2 червня.

Дане рішення не підтримала фракція Партії регіонів, аргументуючи свою відмову наміром дочекатися рішення КС.

Подання 48 народних депутатів з виборів у Києві надійшло до КС 19 березня.

Народні депутати просять КС дати офіційне тлумачення положень частини другої статті 136, частини третьої статті 141 Конституції, абзацу першого частини другої статті 14 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”.

Частина третя статті 141 Конституції говорить, що термін повноважень депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових виборах, становить п’ять років.

Згідно з абзацом першим частини другої статті 14 Закону про місцеві вибори, чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів проводяться одночасно на всій території України, крім випадків, встановлених Конституцією і законами.

Українська Правда