Офіціоз: Янукович помилував Луценка

Джерело

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та колишнього Міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука.

Відповідні пропозиції Главі держави внесла Комісія при Президентові України у питаннях помилування.

Як відомо, за ініціативою Президента в Україні відбувається реформування кримінального та кримінально-процесуального законодавства, спрямоване на гуманізацію правових норм та зменшення кількості осіб, що утримуються під вартою.

Нагадаємо, що з проханням про помилування Юрія Луценка до Президента України звернулася Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Також щодо помилування колишнього Міністра внутрішніх справ до Глави держави звернулася Наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Александра Кваснєвського.

Це звернення Наглядової місії Європейського парламенту до Президента підтримала дружина Юрія Луценка – Ірина Луценко. «Щиро вдячна президенту Коксу та президенту Кваснєвському, та підтримую їх у гуманітарній місії відносно мого чоловіка», – зазначила вона.

До Президента України також надійшло звернення Георгія Філіпчука з проханням про його помилування.

http://youtu.be/OGoB7SokYoc