Опозиція запропонувала три варіанти вирішення питання київських виборів

Опозиція запропонувала три шляхи вирішення питання про призначення виборів міського голови Києва та Київської міськради.

 Про це повідомив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті.

 Він нагадав, що опозиція заблокувала парламент з трьома вимогами: призначення виборів мера Києва і Київської міської ради, скасування пенсійної реформи та відставка уряду Азарова.

 Арсеній Яценюк повідомив, що опозиція запропонувала керівництву парламенту три варіанти виходу з ситуації щодо київських виборів. «Перший варіант – повернутись до постанови Віталія Кличка. Другий – проголосувати постанову Володимира Яворівського. І третій варіант – написати спільну постанову за підписом всіх керівників фракцій, як це було зроблено під час блокування по процедурі особистого голосування».

 За його словами, для написання спільної постанови про призначення київських виборів опозиція делегувала народного депутата від фракції «Батьківщина» Руслана Князевича, від фракції «Удар» Валерія Карпунцова та ВО «Свобода» – Олега Махніцького.

 «На превеликий жаль, в присутності голови парламенту Рибака регіонали і комуністи так і не назвали своїх осіб», – додав Арсеній Яценюк.

 Він також наголосив, що питання відставки уряду «зрушило з місця»: сьогодні спікер парламенту направив листи на всі комітети з вимогою на їхніх засіданнях розглянути опозиційний проект постанови про резолюцію недовіри Кабінету міністрів України: «Ми звернулись до всіх керівників комітетів від опозиції, щоб сьогодні негайно розглянути це питання і на п’ятницю внести його до порядку денного».

 «Ми точно знаємо, хто проголосує за відставку уряду, – це наші опозиційні депутати. Ми виконуємо свою конституційну функцію, ми не згодні з цим урядом. Це голосування покаже наступне: хто голосує за постанову, той хоче відправити у відставку уряд. Хто голосує проти цієї постанови – підтримує уряд. Хочу подивитись, чи буде 226 «проти», що є фактично підтвердженням підтримки чи непідтримки кабінету Азарова», – наголосив він.

 За словами голови фракції «Батьківщина», питання скасування пенсійної реформи також включено до порядку денного Верховної Ради.

 Він наголосив, що зараз робота парламенту залежить лише від одного – чи будуть провладні сили голосувати за призначення київських виборів, «чи далі, боячись програти вибори, будуть їх відтерміновувати».

 «Ми всі варіанти запропонували. Парламент буде заблокований до того моменту, доки не буде політичного рішення не тільки Партії регіонів, а персонально президента України Віктора Януковича», – підкреслив Арсеній Яценюк.