День Європи на Майдані Незалежности

EUРух “Ми-європейці” запрошує:

Флешмоб-акція “Заспівай Оду радості” відбудеться 18 травня (субота), початок об 11:00, на Майдані Незалежності, майданчик навпроти Консерваторії.

Усі бажаючи кияни запрошуються заспівати разом з оркестром та хором з Театру опери та балету для дітей і юнацтва славнозвісний музичний твір Людвиґа ван Бетховена з фіналу Дев’ятої симфонії. Цей твір є не лише офіційним гімном Європейського Союзу, але й символізує Європу у широкому сенсі. На події виступатимуть відомі письменники, музиканти, журналісти та лідери громадської думки. Запрошені представники дипломатичних місій країн Євросоюзу.

Також буде встановлено «Євродерево», на якому кожен киянин зможе залишити відповідь на питання: «Чому Україна має увійти до об’єднаної Європи?».

Волонтери роздаватимуть стрічки з символікою України та ЄС, а також прапорці для автомобілістів.

12:00 – хвилина мовчання на знак солідарності з кримськотатарським народом (сумна річниця депортації кримських татар).

Організатори акції: Рух «Ми – європейці», за участі інших громадських організацій.

Акція відбудеться в рамках офіційного святкування «Дня Європи».

Контактна особа: Денис Самигін, 067 548 78 71

Наразі підтвердили участь Олег Рибачук, Тарас Ратушний, “Марш свободи”, Таміла Ташева, Ігор Луценко, “Гостинний двір”, Брати Капранови, Юрій Луканов, “Незалежна медіа профспілка”, Леся Шевченко, “Відкрите Суспільство”, Юрій Пивоваренко, “Зробимо Україну чистою”, Юрій Макаров, Ксенія Семенова, Асоціація велосипедистів Києва