Силовики у Тернополі блокують акцію

Обласні та районні управління СБУ (на Західній Україні, і зокрема на Тернопільщині точно) отримали кілька днів тому внутрішній циркуляр під назвою «Щодо організації заходів з вивчення, протидії та дискредитації всеукраїнської акції «Вставай, Україно», яка має відбутися 18 травня.

А якщо отримали «есбеушники», то можна не сумніватися, що й інші правоохоронні структури отримали такий же наказ.

В циркулярі тільки три пункти (звучать вони бюрократично сухо, але суть ми передаємо своїми словами і вона в наступному):

1. Збір інформації і вивчення ситуації…

2. Мінімізація участі в акції та зрив заходу всіма можливими шляхами…

3. Дискридетація активних учасників та дезінформація про саму подію…

Що це означає? В кількох словах – силовики дали вказівку керівникам вузів, держустанов тощо, щоб ті фактично залякували студентів, працівників під загрозою звільнення/відчислення не їхати в столицю на акцію.

У ЗМІ поширюється інформація негативного змісту як про акцію, так і про її лідерів. Доходить навіть до того, що є спроби поширення інформації про перенесення дати заходу.

Відстежуються активні та небайдужі громадські діячі в кожному населеному пункті й з ними проводиться відповідна «профілактична» робота.

Власникам автопідприємств та приватникам «порадили» не надавати автобуси під загрозою позбавлення ліцензій.

На залізниці фіктивно «заброньовані» усі білети на Київ.

Починаючи з 21 години п’ятниці виїзди з міст на Західній Україні, і в тому числі з Тернополя і райцентрів, будуть контролюватися посиленими «змішаними» нарядами силовиків.

Так що тим, хто все ж має твердий намір долучитися до акції в Києві, варто обирати «польові дороги».

“Тернопільський тиждень”

 

 

 

Якщо пригадуєте брежнєвські часи – тоді правоохоронна система діяла тими ж методами.

Невже СБУ знову перетворюють на каральний для вільномислячих людей орган? При цьому цинічно порушуючи Конституцію України і право українців на волевиявлення…