Town Hall Meeting на тему «Напрями реформування вищої освіти в Україні».

31 травня 2013 року з 12.00 до 16.00 у «Секційному залі» Великого конференц-залу Національної академії наук України за адресою вул. Володимирська, 55 (3 поверх) відбудеться громадське обговорення у форматі Town Hall Meeting на тему «Напрями реформування вищої освіти в Україні».

Суть формату полягає у проведенні обговорення різних сценаріїв вирішення політичного питання з одночасним відображенням на екранах позицій учасників обговорення. Формат не передбачає спікерів (експертних доповідей). Учасниками обговорення є передусім громадяни, зацікавлені у розв`язанні певної проблеми. Експерти, політики, громадські діячі можуть брати участь в обговоренні на рівних засадах з громадянами. Після обговорення учасники голосують за визначення найкращого способу (сценарію) вирішення питання.

В якості варіантів до обговорення будуть переставлені три законопроекти про вищу освіту:
проект №1187, зареєструваний групою депутатів від фракції Партії регіонів (М. Сорока, С. Ківалов та Г. Калєтнік);
проект № 1187-1, що розроблявся під керівництвом чинного керівника профільного комітету парламенту Л. Гриневич (фракція Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина»);
проект №1187-2, запропонований групою експертів під керівництвом ректора КПІ М. Згуровського.
Захід організовую Лабораторія законодавчих ініціатив в рамках проекту «Лідери громадянського суспільства: нова якість» за сприяння ініціативи Black See Trust For Regional Cooperation / German Marshall Fund of the United States та фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до участі та ознайомитися з методикою громадських обговорень у форматі Town Hall Meetings. Прохання попередньо зареєструватися за телефоном: (044) 531 37 68 або електронною поштою: z.oleksandr@laboratory.kiev.ua (контактна особа: Олександр Заславський).

Подія у Фейсбуці – ТУТ