Яценюк вимагає від Пшонки розібратися із бійками на мітингах

Генпрокурор Віктор Пшонка та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко мають взяти під особистий контроль розслідування правопорушень, пов’язаних із мітингами 18 травня.

Відповідні депутатські звернення їм направив глава фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк, якого цитує його прес-служба.

“Із загальнодоступних джерел інформації мені стало відомо, що 18 травня 2013 року у нападі на журналіста “5 каналу” Ольгу Сніцарчук та фотографа Владислава Соделя, імовірно, брав участь глава Білоцерківської міської організації “Молодих регіонів” – Бойко Василь Васильович, а також жителі м. Біла Церква Тітушко Вадим Сергійович та Арсен Капанський”, – ідеться в депутатському зверненні.

Яценюк також вимагає від глави МВС притягнути до відповідальності осіб, які виштовхнули з вагона потяга “Маріуполь-Київ” активістку опозиції Лідію Сергєєву, котра їхала до столиці на акцію “Вставай, Україно!”.

Він нагадав, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом умисного завдання легких тілесних ушкоджень, але за наполяганням журналістів та опозиційних депутатів були змушені перекваліфікувати справу за статтею 171 КК – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Українська правда