Вийшов фільм до 1025-річчя хрещення Русі-України (ВІДЕО)

Хрещення Русі-УкраїниКИЇВ – «Послідовники вчення, що змінило їх світ» – з такою назвою глядачам презентовано документальний фільм, який розповідає про історичні наслідки прийняття Християнства на теренах Русі-України.

Ініціатором кінострічки виступила Всеукраїнська громадська організація Асоціація «Поклик», повідомляє Інститут релігійної свободи.

Провідні науковці, політичні та громадські діячі розповідають про поступ у різних галузях суспільного життя, який відбувся завдяки поширенню Християнства на теренах України та всієї Європи.

Леонід Кравчук, Владислав Ольховський, Дмитро Степовик, Ярослав Грицак, Олександр Саган, Іван Климишин, Микола Кулеба, Петро Кононеко, Олександр Заєць, Петро Гусак, Валерій Решетинський, Петро Кралюк, Григорій Комендант, Василь Жуковський, Галина Сагач, Леонід Андрієвський, Володимир Сон розповідають про позитивні переміни в соціальному захисті та медицині, науці та освіті, культурі та мистецтві, економіці та правозахисті, які стали можливими завдяки всесвітньо відомим послідовникам вчення Христа.

“У фільмі йдеться про тих хороших учнів Христа, справжніх послідовників, у яких вчення Ісуса Христа викликало справжній резонанс. Це вчення трансформувало їхню свідомість і обумовлювало їхні дії. Натхненні, вони створили нову цивілізацію і продовжують змінювати світ на краще. Тому, вчення Ісуса Христа залишається актуальним і сьогодні”, – наголошує автор фільму, директор Асоціації «Поклик» Анатолій Кушнір.

За його словами, незабаром будуть доступні для перегляду серії інтерв’ю з експертами по кожній темі, що дозволить зробити глибший огляд впливу вчення Христа у різних сферах нашого життя.

Фільм доступний для перегляду та некомерційного поширення за посиланням: http://goo.gl/HK9wHU

Як повідомлялось, цього року 1025-річчя хрещення Київської Русі святкуватиметься в Україні на найвищому держаному рівні за участі глав помісних Церков та президентів іноземних держав.