Священик для Божого створіння

svjachenyk dlja stvorinnjaБюро УГКЦ з питань екології разом з єпархіальними референтами вітають заступника керівника Екобюро Володимира Містермана з ієрейськими свяченнями і зичать щедрих Божих ласк для благодатного і ефективного служіння у Божому винограднику.

21 липня 2013 р. в селі Маркова, що на Івано-Франківщині, владикою Володимиром (Війтишином), архієпископом і митрополитом Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, було уділено ієрейські свячення п’ятьом дияконам, серед яких і працівнику Бюро УГКЦ з питань екології.

Після закінчення архієрейської літургії о. Володимир Містерман подякував найперше Богу за дар життя, покликання і ті переживання, які кожен із нововисвячених священиків відчував, адже Сам Христос сказав «Не ви Мене вибрали, але Я вибрав вас». Співпрацівник Екобюро підкреслив, що мабуть на цілім світі не знайдеться ні мови, ні вишуканих слів, щоб могти передати все те, що відчуває священик в цей момент. Також від імені всіх нововисвячених священиків подякував Богові за те, що через своє Провидіння покерував так, що саме через руки високопреосвященішого владики Володимира на них зійшла “Божественна Благодать” і вони отримали це світле Таїнство Священства. Дивлячись на святителя, а також на його попередників – блаженного владику Григорія Хомишина та блаженної пам’яті владик Софрона Дмитерка, Павла Василика та Миколая Сімкайла – тих, які стояли біля витоків виходу УГКЦ з підпілля, вони мають добрий приклад для наслідування.

«Всемилостивий Господь з першого дня нашого священичого служіння показує нам свою безмежну до нас любов та свій особливий провід, адже в свято всіх святих українського народу ставить перед нами приклади вірного служіння Богові та зразки святого священства, – сказав на завершення подячного слова о. Володимир, додаючи, – ми старатимемось прикладати усіх зусиль для того, щоб поручені нам громади вже “тут і зараз” ставали тими проблисками Царства Божого».

Екобюро радіє разом з отцем Володимиром Містерманом отриманій ласці Божій, а разом з ним і все створіння, яке отримало свого доброго проповідника, адміністратора і захисника.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології