Телеканал ТВА вже тиждень поза ефіром. Журналісти протестують, ОДА “вмиває руки”.

 

i150_ArticleImage_83700Сьогодні, 29 липня,  журналісти телеканалу ТВА пікетували Чернівецьку ОДА з вимогою втрутитися в ситуацію, що спричинила майже тижневу відсутність мовлення каналу.  Про це повідомляє прес-служба Незалежної медапрофспілки України (НМПУ).

 

У акції взяло участь більше 60 журналістів та інших мешканців міста, підтримали їх вимоги.

 

До  учасників акції вийшов перший заступник голови ОДА Георгій Галиць, який повідомив, що не буде спілкуватися у «базарному режимі» та пішов від журналістів, запросивши  двох представників ТВА для перемовин у приміщенні ОДА.

 

Як ідеться у повідомленні НМПУ, пан Галиць повідомив, що влада має «політичну волю для відновлення мовлення ТВА, але не має юридичних інструментів».

 

Одночасно голова облдержадміністрації Михайло Папієв заявив на щотижневому брифінгу, що влада області не хоче брати участі в конфлікті довкола телеканалу й не має повноважень впливати на ситуацію з ТВА. Очільник області  порадив сторонам конфлікту розв’язувати проблему в судовому порядку.

 

«Це виключно корпоративний конфлікт. Нехай ТВА розбереться зі своєю технічною документацією та обладнанням. За тиждень можна було протягти оптоволоконну мережу до телетрансляційної вежі. Цих проблем би не було. Обласна адміністрація не буде ні закривати, ні відкривати жоден приватний телеканал», – прокоментував ситуацію пан  Папієв.

 

Працівники телеканалу ТВА сподіваються, що роботу засобу масової інформації вдасться відновити протягом дня. Наразі мовлення телеканалу ведеться в онлайні.

 

 http://www.youtube.com/watch?v=nFfAkzkQrZY

 

Як повідомляла «Телекритика»чернівецький приватний канал ТВА припинив мовлення 23 липня після пожежі в апаратній Чернівецької ОДТРК «Буковина».  Внаслідок інциденту постраждало обладнання ТВА, з яким ОДТРК ділить одну частоту (обидва канали мовлять на 34 ТВК у Чернівцях: ТВА має  20 годин на добу, а ОДТРК – 4 години на добу). Мовлення каналу  ТВА не відновлювалося через недопуск фахівців телеканалу до приміщення, де сталася аварія. Керівник ОДТРК «Буковина» заявив, що не має повноважень впускати туди сторонніх, адже це власність концерну РРТ (держструктури, що забезпечує трансляцію радіо та ТБ).

 

26 липня НМПУ виступила із заявою, що в кризовій ситуації  винна місцева влада, яка не бере на себе відповідальність і не хоче вирішувати технічну проблему, за якою, ймовірно, стоять політичні інтереси.

 

Нагадаємо, проблеми на ТВА  почалися після конфлікту співвласників каналу Людмили Пишної та Василя Забродського.  Події навколо ТВА створюють загрозу непродовження ліцензії на мовлення телеканалу. Через це можуть втратити роботу понад 50 працівників телекомпанії.

 

 «Телекритика»