Врадіївську акцію на Майдані розігнали беркутівці

Вночі 19 липня на Майдані близько сотні бійців “Беркута” знесли намети і відтіснили демонстрантів, які протестують проти міліцейського свавілля.

Нагадаємо, увечері в четвер, 18 липня, на Майдані Незалежності в Києві більше тисячі людей проводили акцію протесту проти міліцейського свавілля у Врадіївці. Для того, щоб взяти участь у мітингу люди близько 10 днів пішки пройшли тисячі кілометрів. Пізніше, коли кількість протестувальників зменшилася, ті, що залишилися оголосили безстрокову акцію.

Як повідомляє кореспондент ЛІГАБізнесІнформ,  близько 23:35 18 липня  на Майдані Незалежності в Києві, де розбили свої намети учасники акції, з’явилися бійці “Беркута”. Близько сотні спецназівців оточили протестувальників і їхні намети. Беркутівці почали відтісняти протестувальників і періодично вихоплювати з групи людей. Близько 10 затриманих осіб відводили чи відтягували до автозаків.

В результаті наступу “правоохоронців” беркутівці ледве не затоптали кількох осіб. На місце події викликали швидку допомогу. За повідомленням ЛІГАБізнесІнформ, люди сильно постраждали.

Також повідомляється про застосування димових шашок для розгону акції протесту. За повідомленням ЛІГАБізнесІнформ, очевидці стверджують, що шашки було закинуто з боку міліції.

Вже близько опівночі демонстрантів відтіснили від монумента Незалежності у бік дороги, а площу беркутівці взяли в оточення. Мітинг було фактично розігнано. Пресу та близько сотні учасників, що залишились на акції протесту, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, “Беркут” продовжив відтісняти від площі.

Як повідомив один із учасників акції, затриманих протестувальників мали доправити до Шевченківського відділку міліції, що на вул. Герцена.