Заклик до насильства над жінками з трибуни ВР?

“ЙДІТЬ ДОДОМУ СВОЇЙ ЖІНЦІ ПО ГОЛОВІ ПОСТУЧІТЬ”. Голова ВРУ має пояснити свою позицію щодо ставлення до насильства над жінками!

4 липня голова Верховної Ради України Володимир Рибак з парламентської трибуни вдався до такої репліки на адресу депутатів-чоловіків: “Йдіть, вдома будете своїй жінці по голові стучати!”

Про це свідчить і стенограма, передані слова головуючого на засіданні В. Рибака: “Дома жінці будете по голові стучати. Ідіть”. Посилання на стенограму:  http://bit.ly/1batQY7

Цей шовіністичний, сексистський заклик до насильства, вислів голови Парламенту, що легтимізує, робить нормою домашнє насильство над жінками, щонайменше прозвучав на загальнонаціональному каналі 1+1, в сюжеті програми “ТСН”. Відповідно, ці слова почули й мільйони мешканців(ок)  і гостей України.

Нагадаю про подібний скандал, що раніш увійшов в “історію сексизму” українських політиків: http://dw.de/p/107W6

Раніше також після свого сексистського вислову, тренеру Мірча Луческу довелось перепрошувати публічно: http://dw.de/p/123RC

Від себе:

Вважаю, що В. Рибак має публічно пояснити свою позицію щодо насильства над жінками. І, безперечно, перепросити за ці свої слова.

Упевнена, що цю вимогу підтримують чимало громадських активісток і активістів, правозахисні організації, дослідниці і дослідники гендерних питань, міжнародні експертки і експерти.

Прикро, що такі недолугі і необдумані репліки звучать на тлі обурення в Україні страшним злочином – насильством над жінкою у Врадіївці.

Тоді як політики – і чоловіки, і жінки, мають нарешті підняти цю проблему – ґвалту над жінками, вимагаючи справедливого покарання для насильників і програм допомоги, захисту постраждалих,

українські політики, очевидно, все ще живуть у печерному віці. Адже для них – бити вдома жінку – нормально.

Ольга Веснянка, для “Майдан-Інформ”.

383713761