До Києва прибув новий посол США

  3197B731-DC63-4998-81CC-76B17A4467F3_w640_r1_s_cx0_cy29_cw0Згідно з повідомленням прес-сужби посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, у суботу 3 серпня до Києва прибув новий посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт.

Пайєтт – дипломат вищого ешелону дипломатичної служби США. Протягом 24-річної кар’єри у Державному департаменті Джеффрі Пайєтт встиг попрацювати в Азії, Європі та Латинській Америці.

З травня 2010 по липень 2013 року він працював на посаді головного заступника помічника державного секретаря – заступника керівника Бюро з питань Південної і Центральної Азії, керуючи найновішим географічним бюро Держдепартаменту США і допомагаючи налагоджувати відносини США з країнами регіону, що простягається від Казахстану до Індійського океану.

З серпня 2007 по травень 2010 Джеффрі Пайєтт був заступником голови дипломатичної місії США в міжнародних організаціях у Відні, представляючи Сполучені Штати в Міжнародному агентстві з атомної енергії та інших технічних агентствах ООН.

Пан Пайєтт виріс у Ла-Хойї, штат Каліфорнія, має магістерський ступінь з міжнародних відносин від Єльського університету, а також ступінь бакалавра з політичних наук від Університету Каліфорнії в Ірвайні.

Джефрі Пайєтт склав присягу на посаді посла Сполучених Штатів Америки в Україні 30 липня  у приміщенні Держдепартаменту у Вашингтоні. Він є восьмим за рахунком послом США в Україні.

(ГА : Написання прізвища нового посла (Geoffrey R. Pyatt) українською мовою не внормоване. На офіційному сайті посольства США в Києві українською мовою використовувалися кілька форм. Остання версія – Пайєтт – використовується посольством у повідомленні про прибуття посла в Україну)