Презентація «Рапорту про стан культури і НУО в Україні» (Київ)

Книгарня «Є» та Польський Інститут у Києві запрошують на презентацію «Рапорту про стан культури і НУО в Україні» (спецвипуск польського інтернет-часопису «Культура Ентер») та обговорення відкритих питань української культурної політики . Захід відбудеться 29 серпня.

Початок – о 18:00.

«Рапорт про стан культури і НУО в Україні» − другий із серії 7 рапортів, які ставлять діагноз і представляють стан незалежної культури і неурядових організацій у країнах Східного партнерства й у Росії. Це спеціальний випуск польського інтернет-часопису «Культура Ентер», підготовлений польськими фундаціями «Open Culture» і «Культура Ентер» за підтримки МЗС РП у співпраці з українськими і польськими партнерами.

Редактори видання – Микола Рябчук, Павел Ляуфер і Андрій Савенець.

У рапорті діагностуються такі аспекти, як видавничий ринок, література, кіно, музична сцена, мистецтво як таке, інфраструктура культури, мас-медіа, громадянське суспільство, права людини, освіта чи правове оточення, в якому функціонують культура та НУО. Це спроба авторів показати актуальний стан у цих сферах у співвіднесенні з європейським контекстом та внутрішніми українськими обставинами; спроба відповісти на три запитання  – як є?, чого очікуємо?, як цього досягнути? Серед авторів, зокрема: Олександр Буценко, Оксана Забужко, Оксана Кісь, Андрій Когут, Андрій Курков, Зеновій Мазурик, Єжи Онух, Террі Санделл, Володимир Тихий, Юлія Тищенко, Богдан Шумилович й інші українські та польські експерти зі сфери культури та НУО.

Презентація Рапорту є також претекстом для обгорнення відкритих питань української культурної політики.

 

 Учасники презентації:

 

Олександр Буценко, письменник, аналітик;

 

Ярослав Годун, директор Польського Інституту у Києві;

 

Андрій Курков, письменник;

 

Микола Рябчук, письменник, есеїст, літературний критик;

 

Юлія Тищенко, керівник програм розвитку громадянського суспільства УНЦПД;

 

Світлана Фоменко, начальник управління міжнародного співробітництва Міністерства культури України.

 

***

 

Адреса книгарні «Є»:
вул. Лисенка, 3,
ст. м. «Золоті ворота».
Вхід вільний.

Рапорт_сайт