Янукович не бачить перешкод для підписання асоціації з ЄС

euЄвросоюз висунув конкретні вимоги для асоціації: чесні вибори, припинення вибіркового правосуддя та реформи. Янукович перешкод для підписання угоди не бачить.

Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, запевнив президент Віктор Янукович.

“На сьогодні я не бачу ніяких перешкод для підписання цього документа. Ті умови, які були висунуті з боку Європейської комісії, вони будуть виконані. У мене тут немає ніяких сумнівів”, – сказав Янукович в інтерв’ю українським телеканалам.

Він також нагадав, що європейський вибір України закріплений у законі “Про засади внутрішньої і зовнішньої політики” і не підлягає сумніву.

Нагадаємо, що в грудні 2012 року Рада ЄС визначила умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Україною: забезпечення відповідності виборів міжнародним стандартам, вирішення питання вибіркового правосуддя та запобігання його повторення, а також проведення реформ, закладених в спільно узгодженого порядку денного про асоціацію. “Рада ЄС очікує, що влада України усуне випадки політично мотивованого переслідування без затримок, а також здійснить подальші кроки з реформування судової системи для запобігання таких випадків у майбутньому”, – наголошувалося в документі.

Підписати Угоду про асоціацію планується на саміті Східного партнерства у листопаді у Вільнюсі. За матеріалами: DT.UA

1 Kommentar

  1. “Янукович не бачить перешкод для підписання асоціації з ЄС” – ні, ну що взяти з довбойоба! Я його взалі не вважаю президентом, тому що після відміни конституційної реформи треба було знов назначати вибори, щоб підтвердити його повноваження. А оскільки цього не було зроблено, то він, на мою думку – не президент України, а державний злочинець, який узурпував владу. Чому до інших така важлива річ не доходить???

Kommentare sind deaktiviert.