Жінки-лідери залучаються до безпосередньої участі у вирішенні питань місцевого значення через ОСН

Жінки вчились створювати ОСН та керувати ним на триденному тренінгу «Участь жінок у прийнятті рішень на місцевому рівні через ОСН», який проходив в м. Городня Чернігівської області з 5 по 7 серпня 2013 року.
Як свідчить статистика, більшість існуючих вуличних, домових комітетів, кооперативів (в т.ч. по будівництву газопроводу та водопроводу) в місті Городня очолюють жінки. Але їм бракує експертних знань як створити ОСН та ефективно ним керувати.
Учасниці заходу вчились організовувати документообіг в ОСНах; готувати та проводити загальні збори (конференції) жителів; засідання ОСН та інших колегіальних органів. В інтерактивному форматі пройшла частина тренінгу з питань організації бухгалтерського обліку та звітності в ОСНах. Але найбільшу зацікавленість викликала тема «Мотивація активу ОСНів і членів громади». Учасниць турбувало, як правильно та ефективно організувати роботу із жителями; зі зверненнями мешканців, а також використання можливостей мережі Інтернет для налагодження ефективної комунікації.
Підсумовуючи результати тренінгу, Олександр Підгорний, тренер проекту, зазначив, що знання, отримані жінками, стануть фундаментом для продовження їх власного професійного розвитку.
Застосування на практиці отриманих знань та навичок сприятиме розвитку організаційних та комунікаційних навичок представниць органів самоорганізації населення. Це дозволить їм більш ефективно діяти на користь громади у вирішенні актуальних проблем місцевого розвитку та виступати партнером влади у вирішенні важливих для регіону завдань, зокрема, у просуванні гендерних питань у програми соціально-економічного розвитку міста.
Підвищення професійної спроможності дає можливість жінкам повірити у власні сили, підвищити їхню соціальну активність, що стане вагомим стимулом для участі в соціально-економічних перетвореннях.

Проект «Місцевий економічний розвиток міст України» здійснюється Федерацією канадських муніципалітетів у партнерстві з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Уряду Канади, наданої через Канадське агентство міжнародного розвитку (КАМР) та Федерацію канадських муніципалітетів (ФКМ).