МінЗДох рятується “Вісником податкової”

Щороку у вересні перед підпріємцями встає одне й те ж саме питання: “Підпишіться на “Вісник податкової служби”. Вартість підписки цього року нібито складає 92 гривні.

Небагато? Але навіщо витрачати кошти на часопис, відомості з якого можна знайти в Інтернеті, наприклад, на сайті податкової?
При тому – є ж купа інших, набагато інформативніших та значно зручніших сервісів.

До того ж, підписку на “Вісник” вимагають від усіх новостворюваних підприємців – в переліку необхідних документів, окрім канцелярії, марок та конвертів, вказано – “Підписатись на журнал “Вісник податкової служби”.

здирництво податкової

В принципі,  якщо квітанції про передплату немає – документи все одне приймуть. Бо, вочевидь, працівники “Міністерства поборів на недоборів” десь там розуміють – вимагати від громадянина щось ще, крім зазначених законом документів, не можна. Але інколи дуже хочеться. Тим більше, коли “мистецтво розведення кошенят” є невід’ємним інструментом державної політики.

Дещо складнішою задачкою буде змусити податківця прийняти документи без папок, конвертів, марок та паперу. Але й ця місія здійсненна.

Сайт “Майдан” залюбки опублікує повідомлення платників податків, які стикаються із здирництвом митарів або, навпаки, історії успіху – як вдається протидіяти поборам, сезонним та перманентним.

Джерело – ГО “Розумний народ”

Über Людмила Ямщикова 733 Artikel
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.